YetkinDikinciler

Barbaroslar İshak Reis’i Yetkin Dikinciler kimdir? Yetkin Dikinciler kaç yaşında ve aslen nereli?

Sosyal medyada paylaş

BARBAROSLAR İSHAK REİS’İ YETKİN DİKİNCİLER KİMDİR? YETKİN DİKİNCİLER KAÇ YAŞINDA VE ASLEN NERELİ?

Yetkin Dikinciler (d. 15 Ağustos 1969), Türk sinema, tiyatro ve dizi oyuncusudur.

İstanbul’da doğdu. Emekli subay bir baba ve Kızılay hemşiresi bir annenin tek çocuğudur. İlkokul ve liseyi İstanbul’da okumuştur. Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümünü bitirdi.

Babam ve Oğlum filmindeki rolüyle tanındı. Biket İlhan’ın yönettiği Mavi Gözlü Dev adlı filmde Nâzım Hikmet’i canlandırdı.

Rol aldığı oyunlar

  • Şems Unutma : Özen Yula – Tiyatro Cef – 2011
  • Profesyonel : Duşan Kovacevic – İstanbul Devlet Tiyatrosu – 2009
  • Dünyanın Ortasında Bir Yer : Özen Yula – İstanbul Devlet Tiyatrosu – 2006
  • Yakındoğu’da Emanet : Özen Yula – “İKSV ve Japan Performing Arts ortak yapımı” – 2004
  • Müfettiş : Nikolay Gogol – İstanbul Devlet Tiyatrosu – 2003
  • Kaygusuz Abdal : Sevgi Sanlı – İstanbul Devlet Tiyatrosu – 2002
  • Ölüm ve Kız : Ariel Dorfman – Tiyatro Pera – 2002
  • Zincire Vurulmuş Prometheus – 2000
  • Kısasa Kısas : William Shakespeare – İstanbul Devlet Tiyatrosu – 1998
  • Ayrılık Müziği : Marguerite Duras – İstanbul Devlet Tiyatrosu – 1998
  • Tartuffe : Moliere – Diyarbakır Devlet Tiyatrosu – 1997
  • Düdükçülerle Fırçacıların Savaşı : Aziz Nesin – Diyarbakır Devlet Tiyatrosu – 1997
  • Kanlı Düğün : Federico Garcia Lorca – Diyarbakır Devlet Tiyatrosu – 1996
  • Ferhatın Yeni Acıları : Yüksel Pazarkaya – İstanbul Devlet Tiyatrosu – 1992

Yönettiği oyunlar

  • Kaç Baba Kaç : Ray Cooney – Diyarbakır Devlet Tiyatrosu – 1997
  • Canlı Maymun Lokantası : Güngör Dilmen – Diyarbakır Devlet Tiyatrosu – 1996

Filmografi

  • Barbaroslar: Akdeniz’in Kılıcı (2021-) – İshak Reis
  • Yeşilçam (2021) – Reha
  • Menajerimi Ara (2020) – kendisi
  • Merhaba Güzel Vatanım (Batı İstanbul Vakfı) (2019)
  • Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu (Dijital Yapım Evi) (2019)
  • Bahtiyar Ölmez (2017-2018) – Rıfat Çakar/Bahtiyar Ölmez
  • Her Şey Mümkün (2017) – İbrahim/Selim
  • Nadide Hayat (2015) – Kaptan Yusuf
  • Kızım İçin (2013) – Tuncer
  • Muhteşem Yüzyıl (2014) – Kara Ahmed Paşa
  • Umut Üzümleri (Rönesans Film) (2013) – Ozan
  • Merhaba Hayat (2012) – Sinan
  • Çıplak Gerçek (2012)[4]
  • Bizim Yenge (2011) – Adem
  • Umut Yolcuları (2010) – Mehmet Müdür
  • Aile Saadeti (2009) – Selim Paşa
  • Usta: Bahadır Karataş web sayfası (2008) – Doğan
  • Kara İnci (2007) – Semih
  • Mavi Gözlü Dev : Biket İlhan – (2007) – Nâzım Hikmet
  • Ulak : Çağan Irmak – (2007) – Adem
  • Eşref Saati : Zeynep Günay Tan – (2007-2008) – Sarı Eşref
  • Kabuslar Evi: “Son Dans” : Çağan Irmak – (2006) – Selim
  • Sis ve Gece : Turgut Yasalar – (2006) – Fahri
  • Gözyaşı Çetesi : (2006) – Cevahir
  • Babam ve Oğlum : Çağan Irmak – (2005) – Salim
  • Misi (2005) – Onur
  • Radyo Tantana (2005) – Kenan
  • The Net 2.0 : (2005) – Banka Müdürü
  • Kırık Kanatlar (2006) – Konuk oyuncu
  • Gülizar (2004) – İsmail
  • Üç Kişilik Aşk (2004) – Cem
  • Avrupa Yakası : Hakan Algül – (2004) – Konuk oyuncu
  • Seni Yaşatacağım : (2003) – Reşat
  • Leoparın Kuyruğu : Turgut Yasalar – (1998) – Serdar

Seslendirme

  • Cengiz Han 2 Oyun Tanıtım Video Seslendirmesi 2011
  • Barış Akarsu Belgeseli – Belgesel Sunumu
  • “Lissie and the wild emperor” – “Lissie ve Karadamı Yeti” – Yeti
  • “Meet Dave” – Dave
  • “Fil Horton” – Morton
  • “Don Kişot” – Rosinante
  • Mustafa – Mustafa Kemal Atatürk
  • The Simpsons Movie – Vali Schwarzenegger
  • Thor – Heimdall
  • Thor: Karanlık Dünya – Heimdall
  • Thor: Ragnarök – Heimdall
  • Yenilmezler: Sonsuzluk Savaşı – Heimdall
  • The Bee Movie
  • “Arthur ve Minimoylar” – Malthazar
  • Bir Yudum İnsan

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir